Junior Company

Op de Rutger Koplandschool zijn leerlingen van klas 3 (14-15 jarigen) bezig met het programma Junior Company van Jong Ondernemen. Zij zetten in teams hun eigen bedrijfje op. Dit is een uitgebreid programma.

Programma Junior Company
Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past.

Bedrijfspresentaties
Op maandag 20 januari hebben vier ondernemers van relatief kleine bedrijven uit de regio, een bedrijfspresentatie geven aan de leerlingen. Na deze presentaties hebben de leerlingen-teams vragen gesteld en feedback gevraagd over hun product / bedrijfsplan aan de ondernemers. Het doel van deze ochtend was dat leerlingen geïnspireerd raken van bedrijfsideeën (en werk in de regio) en dat zij verder worden geholpen met hun eigen bedrijfsideeën.

Er waren bedrijfspresentaties van:

• Landstra & De Groot Webdesign (online media, drukwerk, marketing, website bouwen) Gert de Groot (klein bedrijf met personeel)
  • SNS Appingedam Gert Blaauw Franchisenemer
  • Zoet & hartig (ambachtelijke taarten, high tea en workshops) Maaike Hage (eenmansbedrijf)
  • Studio vanBos (grafische vormgeving) Petra Bos (eenmansbedrijf)