Kijken, ruiken, proeven en proberen

Kijken, ruiken, proeven en proberen te bedenken wat er op het bord ligt. Dat deden de leerlingen van klas 1. Chefkok Paul Stegeman gaf samen met Jeroen, kok in opleiding, smaakles.

De leerlingen moesten eerst omschrijven welke herinnering een bepaalde geur opriep. Ze ontdekten o.a. grond, zee, rook, en zoete bloemengeur. Daarna moesten via ruiken en proeven, ontdekken wat er op hun bord lag. Vooral de tomaat en ui zorgde voor verwarring. Na het proeven van twee soorten yoghurt en een snack die verdacht veel leek op gefrituurde meelwormen, mochten ze bijzondere fruitsoorten uitproberen. Voor de echte smaakhelden was er nog de luizenhoning en een plantje dat prikkels op de tong veroorzaakte.

De les vloog voorbij en aan het eind had iedereen wel iets gegeten wat hij nog nooit eerder gegeten had.

Voor meer foto's zie onze faceboekpagina: Eemsdeltacollege Siddeburen