Persbericht Goud Grunn

Leerlingen denken mee over hun toekomst in de (aardbevings)regio

Zo’n 55 leerlingen van de Rutger Kopland School in Siddeburen hebben werkstukken gemaakt tijdens de projectweek van Goud Grunn.
Wethouder Verschuren van de gemeente Midden-Groningen kwam langs om de werkstukken te bekijken.

Tijdens de projectweek Goud Grunn krijgen de leerlingen (gast)lessen over de Groninger aardbevingen en alles wat daarmee samenhangt: ondergrond, techniek, achtergrond gaswinning, schade, bevingsbestendig, levensloopbestendig en energieneutraal bouwen en wonen, de versterkingsopgave, de sociale impact en ze gaan op excursie.

De ideeën liepen uiteen van het ontwerp van een welkomstboog bij het binnenrijden van de gemeente tot een manier vinden waarop je energie kunt opwekken met waterstof. Ook was er een robot ontworpen die naar de patiënten thuis toe gaat om medicatie te brengen.

Wethouder Verschuren was zeer onder de indruk van de ideeën die de leerlingen hadden. ‘Mooi om te zien dat door dit project de leerlingen met hun toekomst bezig zijn.’: volgens wethouder Verschuren.

Goud Grunn3