Persbericht: Schrijver op het scherm


d.d. vrijdag 12 maart 2021


Schrijver op het scherm in Siddeburen

Aan het begin van het schooljaar waren de docenten Nederlands op de Rutger Kopland School zo optimistisch dat ze dachten: ‘In maart 2021 kunnen we wel een jeugdboekenauteur uitnodigen: dat doen we immers elk jaar en is altijd een groot succes.’ Kortom via de Schrijverscentrale werd Buddy Tegenbosch gecontracteerd om op donderdag 11 maart drie lezingen te verzorgen en toen ging in december 2020 de boel op slot.                                                                                                   

Gelukkig kwam de Schrijverscentrale met de oplossing Schrijver op je Scherm. Schrijvers die vanwege coronamaatregelen niet op school kunnen komen, presenteren zich via het scherm. Eerst leek het erop dat elke leerling thuis deze ontmoeting zou meemaken, maar nu sinds 2 maart de leerlingen weer voorzichtig naar school mogen, kon het anders.

Feestje

Omdat de leerlingen elkaar zo lang niet hebben gezien en waarschijnlijk ook veel geplande activiteiten niet doorgaan, maakte de school van dit schrijversbezoek een feestje. Volgens teamleider I. Klaveringa zou het jammer zijn als ze dit schrijversbezoek niet samen konden beleven. ‘Dit moeten we niet iedereen apart thuis laten meemaken’. Daarom hadden de leerlingen via groot scherm een interactieve ontmoeting met de schrijver Buddy Tegenbosch. Deze activiteit vond plaats in het Multifunctioneel Centrum Siddeburen en werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Schrijverscentrale en de Gemeente Midden-Groningen. De lezing was alsnog een groot succes. De leerlingen hebben aandachtig geluisterd en konden ook vragen stellen. De schrijver Buddy Tegenbosch gaf het volgende aan de leerlingen mee: 'Je hoeft van mij geen lezer te worden. Dat mag je echt zelf weten, maar zorg wel dat je beter wordt in lezen.'