kantine.jpg

Medezeggenschap

De Medezeggenschapsraad is een bij de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) ingesteld onafhankelijk en democratisch gekozen orgaan om de belangen van leerlingen, ouders en personeel op scholen te vertegenwoordigen. 

MR Praktijkonderwijs
George Martens School, is de school voor Praktijkonderwijs (Pro) in Appingedam, heeft een aparte Medezeggenschapsraad voor zaken die deze locatie aangaan. De MR PrO bestaat uit vier gekozen leden: een leerling, een ouder en twee personeelsleden.

MR Bestuursbureau
Bestaat uit twee personeelsleden van het bestuursbureau.

MR vmbo/havo/vwo
Deze afdelingen hebben één Medezeggenschapsraad, bestaande uit 28 leden: veertien personeelsleden, zeven ouders en zeven leerlingen. Deze MR vergadert niet in deze samenstelling, maar vormt twee aparte DMR’en: één voor VMBO en één voor HAVO/VWO(+).

DMR vmbo
De scholen voor VMBO in Delfzijl(Theda Mansholt College) en Siddeburen(Rutger Kopland School) vormen een Deelmedezeggenschapsraad. De MR van George Martens School sluit voor vergaderingen bij de DMR VMBO aan. De DMR VMBO bestaat uit zestien gekozen leden: vier leerlingen, vier ouders en acht personeelsleden.

DMR havo/vwo(+)
Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum is de school voor havo & vwo/vwo+ in Appingedam en heeft een Deelmedezeggenschapsraad. De DMR HV bestaat uit twaalf gekozen leden: drie leerlingen, drie ouders en zes personeelsleden.