vogelhuis5.jpg

Vmbo

De brugklas

Leerlingen die zijn aangemeld worden geplaatst op basis van het bindend advies van de basisschool. De klassen kunnen combinaties van verschillende schoolniveaus bevatten.

De eerste twee jaren in het voortgezet onderwijs de onderbouw ligt het accent  op het aanleren van vaardigheden die leerlingen in hun dagelijkse leer-/leefsituatie kunnen toepassen. Daarbij worden gewone lessen afgewisseld met het werken in projectvorm.

In de onderbouw wordt gewerkt aan ‘begeleid’ zelfstandig leren.

Het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het samenwerken met anderen zijn belangrijke vaardigheden die worden geleerd. Er zijn vaste schooltijden en door de keuzewerktijd is er ruimte voor de leerling om zelfstandig aan opdrachten te werken of om extra hulp te krijgen. Het onderwijs is zoveel mogelijk (t)huiswerkarm. Voor leerlingen is er een mogelijkheid een huiswerkklas te volgen.

Twee jaar Siddeburen en dan?

Voor meer informatie zie onze schoolgids pagina 19